Theo Saton Optiek

Theo is opgericht door twee Belgische opticiens, Patrick Hoet en Wim Somers. De merknaam Theo is een anagram van Hoet. Theo zet elk jaar weer een artistiek hoogstaande collectie neer.

De makers van Theo hebben zich voor het eerst gepresenteerd in 1989, waarbij de Theo-collectie gelijk bij een groot publiek in de smaak viel.Tot op de dag van vandaag is Theo ook het merk voor mensen die eens iets anders willen dan de standaard.

Houd je gezicht in de plooi

De Belgische ontwerper James Van Vossel, werkzaam voor Theo, bedacht een nieuwe ingenieuze manier om een bril vorm te geven waarbij plooien centraal staan. U leest het goed, de nieuwe collectie Plié bestaat uit brillen waarbij het eindstuk eerst naar voor en dan naar achter geplooid werd om vervolgens over te gaan in de veer. James plooit in het Nederlands, Frans, Italiaans en Portugees en creëert zo vier modellen: Plooi, Pli, Piega en Plissado.

Theo Saton Optiek
Theo Saton Optiek

De koorden van Theo

Inspiratie voor deze collectie vond Theo designer Serge Bracké in zijn jeugd, op de boot van zijn ouders waar er nooit een tekort aan touwen was. Serge nam twee stukken touw en vormde hiermee een bril. Tussen de twee stukken bevinden zich de brillenglazen. Door middel van chemisch etsen en lasersnijden kreeg zijn idee zijn huidige vorm. De brillen zijn gemaakt van roestvrij staal om de perfecte balans tussen stevigheid en flexibiliteit te verkrijgen.

Theo Saton Optiek
Theo Saton Optiek

De Theo Mines

In de beginjaren maakte Theo een bril van aluminium: de theo Fague. Het duurde 26 jaar voordat er opnieuw een aluminiumcollectie werd gelanceerd. Waarom moesten we zo lang wachten? Ook bij Theo stelden ze zichzelf deze vraag maar konden geen zinnig antwoord formuleren. Door dit mooie materiaal te gebruiken kan toch volume worden gecreëerd zonder gewicht toe te voegen. Ze gebruikten flexveren voor extra comfort. Omdat ze het bij Theo graag simpel houden, gaven ze de modellen de namen van aluminiummijnen mee.

Theo Saton Optiek
Theo Saton Optiek

Theo is verkrijgbaar in de volgende winkels

Bekijk ook onze andere merken

Etnia Barcelona logo Saton Optiek Suzy Glam logo Saton Optiek Anne et Valentin logo Saton Optiek