Persol Saton Optiek

Persol vindt zijn oorsprong in 1917, toen Giuseppe Ratti, opticien en fotograaf in Turijn, van piloten en coureurs de vraag kreeg om brillen te ontwikkelen die enerzijds een perfect zicht en bescherming gaven en anderzijds comfort boden. Deze (veiligheids)brillen werden “protectors” genoemd en boden bescherming aan deze veeleisende doelgroep onder elke (zonnige) omstandigheid. De naam vloeit voort uit het Italiaanse woord ‘Per il sole’ wat ‘voor de zon’ betekent.

Zowel kristallen glazen als de handgemaakte monturen werden favoriet bij de luchtmacht van o.a. Italië en Amerika. Ook de NASA gebruikte de Persol brillen op vele van haar ruimtereizen. Persol werd ook onder kunstenaars en artiesten een favoriet merk. Vele internationale sterren zoals Marcello Mastroianni, Steve McQueen en tegenwoordig George Clooney en Orlando Bloom zijn groot fan van dit Italiaanse merk.

De trots van Persol

Persol staat bekend om een aantal details. Zoals ze het zelf noemen zijn deze details de trots van Persol. Het strakke design is typerend voor Persol, zo ook de flexibele veren, die zorgen voor een groot draagcomfort van de brillen. De zilveren pijl op de veer is eveneens kenmerkend voor het merk. Het is een mooi, maar zeker ook functioneel detail van Persol. De pijl zorgt voor extra stevigheid in het montuur en is om deze reden een onmisbaar onderdeel in elke Persol-bril. Alle brillen worden met de hand gemaakt. Dit proces kunt u zien in het filmpje hiernaast. Al deze factoren maken de bril een echte Persol-bril.

Calligrapher collectie

De creatieveling zal de Calligrapher collectie zeker waarderen. Deze collectie toont de sterke link tussen de kunst van kalligrafie en het buitengewone vakmanschap van Persol. De veren van de brillen zijn duidelijk geïnspireerd op de kaligraaf pennen met een unieke detail : Het woord ‘Calligrapher” is op subtiele wijze gegraveerd aan de binnenkant. Deze artistieke bril is zeker een must-have item voor dit najaar!

Persol Saton Optiek
Persol Saton Optiek

Persol 649

In 1957 kwam Persol met het model 649. Dit model is oorspronkelijk ontwikkeld voor trammachinisten. Deze machinisten moesten namelijk een grote bril hebben om hun ogen te beschermen tegen wind en vuil. De bril kreeg grote naamsbekendheid toen Marcello Mastroianni dit montuur droeg in de film 'Divorce Italian style'.

Persol Saton Optiek
Persol Saton Optiek

Persol behoort tot de top

In de 70's werd Persol gezien als één van de topmerken in de optiekwereld. Dit kwam vooral door de beschermende goggle die ze maakten voor het lassen. Deze bril kon echter ook gebruikt worden voor andere werkzaamheden waar bescherming voor het oog nodig was. Persol verkocht deze goggle in 35 verschillende landen waardoor Persol wereldwijd bekend werd.

Persol Saton Optiek
Persol Saton Optiek

Folding 714

De Folding 714 is de opvouwbare versie van de 649. Het was de eerste opvouwbare bril op de markt. In 1960 werd de Folding 714 geïntroduceerd maar verkreeg pas echte populariteit toen Steve McQueen hem droeg in de film 'The Thomas Crown affair'. Het is nu nog steeds één van de populairste Persol-modellen.

Persol Saton Optiek
Persol Saton Optiek

Persol test in extreme omstandigheden

In de 80's en 90's is Persol onder extreme omstandigheden getest. Zo is er een expeditie geweest naar 'Svalbard Islands', in het noorden van Noorwegen. Ook heeft Persol verschillende edities van de Dakar-rally gesponsord. De brillen zijn tijdens die rally's gedragen en uitvoerig getest. Persol heeft zelfs een heel team aangekleed tijdens de Pharaohs Rally in 1991.

Persol Saton Optiek
Persol Saton Optiek

Bekijk ook onze andere merken

Ray-Ban logo Saton Optiek Tom Ford logo Saton Optiek