Oakley Saton Optiek

Het merk Oakley startte in 1975 vanuit een garage met een investering van welgeteld $300. Oprichter James Jannard gaf het bedrijf de naam van zijn geliefde hond Oakley, een Engelse setter. James verkocht zijn eerste brillen vanuit de kofferbak op motorcross-evenementen. Het werd een succes dankzij het ongewone materiaal unobtainium ;), gebruikt voor productie van de neuspads en de oortips van de Oakley-brillen.

Kort voor 1980 begon James met het maken van elleboog- en kinbeschermers, handschoenen en goggles voor de BMX-rage. In 1980 werd Oakley eerst echt bekend en als merk herkend door de zogeheten O-Goggle.

Oakley en innovaties

Oakley is continu opzoek naar verbeteringen. Zo willen ze het draagcomfort verhogen maar ook de lenzen verbteren. In het filmpje hiernaast is te zien hoe de nieuwste lenstechnologie is ontwikkeld.

Radar Pace

Ben jij een sporter die tot het uiterste gaat? Dan is nieuwste innovatie in sportzonnebrillenland perfect voor jou! Oakley komt met de Radar Pace, een bril en coach in één met als doel jou een trainingservaring van wereldklasse te bieden. De Radar Pace heeft een interactief coaching systeem dat werkt op spraaksignalen. Je stelt de Radar Pace vragen en je krijgt het antwoord via de in-ear headphones die aan de bril vast zitten. Naast antwoord op jouw vragen over je performance, creëert de Radar Pace een persoonlijk trainingsprogramma gebaseerd op je doelstellingen, controleert je vooruitgang en coacht je op alle mogelijke momenten. Draag nu deze sportieve bril en gadget in één om je prestaties naar een hoger niveau te tillen!

Oakley Saton Optiek
Oakley Saton Optiek

Oakley Prizm!

De Oakley Prizm lenstechnologie verscherpt uw zicht, verhoogt contrast, herkenning van kleur, optimaliseert je vermogen om bewegende objecten te zien en te volgen en is dus perfect voor sportprestaties. De Prizm zonnebrillen zijn van licht gewicht en zijn uitgebreid getest voor optimale veiligheid en comfort. Een bril van Oakley met Prizm lensen past bij vrijwel alle buitensport? Op zoek naar die sportbril die uw prestaties verbeterd? De verschillende Oakley brillen met Prizm lenstechnologie zal u verbazen!

Oakley Saton Optiek
Oakley Saton Optiek

De eerste zonnbrillen

In 1984 bracht James zijn eerste zonnebril op de markt. Deze was nog wel steeds gericht op sport, maar toch ook al lekker casual. Nog geen jaar later kwam hij met de eerste echte zonnebril die niet sport-gerelateerd was. Deze bril is nu nog steeds een hit: de Frogskin. Door deze zonnebril werd Oakley ook bekend onder het publiek dat niet geïnteresseerd was in sportbrillen.

Oakley Saton Optiek
Oakley Saton Optiek

Oakley en de sport

Oakley is vanaf het begin af aan een sportbrillenmaker geweest. Er zijn steeds meer sporten waar Oakley van zich laat horen. Oakley zie je tegenwoordig bijvoorbeeld ook in de tenniswereld. Oakley heeft ook een aparte golfbrillenlijn uitgebracht.

Oakley Saton Optiek
Oakley Saton Optiek

Oakley is verkrijgbaar in de volgende winkels

Bekijk ook onze andere merken

Serengeti logo Saton Optiek Adidas logo Saton Optiek