Mykita Mylon Saton Optiek

De Mylon-collectie van Mykita is gemaakt van een nieuw materiaal wat door Mykita zelf is ontwikkeld. De gehele Mylon-collectie is geprint met een 3D-printer.

In 2010 introduceerde Mykita Mylon, een materiaal gebaseerd op polyamide. Mykita was één van de eerste bedrijven die een bril 3D heeft geprint. De (zonne)brillen van Mylon zijn sterk, licht van gewicht, stabiel, duurzaam en kunnen in iedere gewenste vorm geprint worden. De brillen kunnen bovendien perfect worden afgepast. Het materiaal en de afwerking maken een Mylon bril uniek. Alle zonnebrillen zijn voorzien van hoogwaardige zonneglazen van Zeiss waarbij er zelfs gedacht is aan een speciale versie voor golfers. Levering met gepolariseerde glazen van Zeiss behoort ook tot de mogelijkheden.

3D-printer aan het werk

Een 3D-printer is een apparaat dat op basis van digitale "tekeningen" (computerbestanden) driedimensionale objecten, dus ook brillen, kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen.
Naast brillenmaker Mykita maken ook designers, kunstenaars en sieraadontwerpers als Iris van Herpen, Ted Noten en Peggy Bannenberg gebruik van de mogelijkheden van het 3D-printen.

Mykita Mylon is verkrijgbaar in de volgende winkels

Bekijk ook onze andere merken

Mykita logo Saton Optiek Cazal logo Saton Optiek Dita logo Saton Optiek