Mykita Saton Optiek

Mykita is een jong Duits merk, opgericht in 2003 door de grondleggers van de brillenstudio ic! Berlin: Moritz Krueger, Philipp Haffmans, Daniel Haffmans en Harald Gottschling. De naam Mykita is afgeleid van het Duitse woord voor kinderdagverblijf: het eerste pand van Mykita is gevestigd in een voormalig kinderdagverblijf.

Mykita maakt kwalitatief hoogstaande brillen, dit komt mede door de uitstekende kennis van ogen, de continue zoektocht naar innovatie en het gebruik van steeds nieuwe materialen. Mykita is één van de meest innovatieve fabrikant van monturen en zonnebrillen. Alle monturen van Mykita worden gemaakt uit edelstaal of uit hoogwaardig acetaat. Hierdoor zijn de monturen erg licht. Het bijzondere aan Mykita is dat er geen schroeven worden gebruikt in de monturen. Het zijn dan ook technische hoogstandjes.

Mykita Metaal

Mykita's metalen collectie staat bekend om de hoogstaande kwaliteit en de vooruitstrevende technieken die worden toegepast. In het filmpje hiernaast ziet u hoe een metalen bril wordt gemaakt.

Wat maakt Mykita zo speciaal?

Mykita is de laatste tijd in opkomst als fashionbril. Daarnaast blijft het gewoon een technisch hoogstaande bril. De voorkant van het montuur wordt uit metaal gesneden. Dit wordt allemaal nagekeken of alles de goede maat is. Vervolgens worden de veren uit het metaal gehaald, deze worden gebogen in de speciale Mykita-vorm en met behulp van een hulpstuk wordt de veer bevestigd. Als er een glas in het montuur gezet moet worden, moet de veer eraf. Dit kan enkel en alleen met de door Mykita meegeleverde hulpstukken. Het glas wordt vastgehouden door de klemconstructie van de veer, in het montuur.

Mykita Saton Optiek
Mykita Saton Optiek

Bekijk ook onze andere merken

Mykita Mylon logo Saton Optiek Oliver Peoples logo Saton Optiek Cutler en Gross logo Saton Optiek