Lindberg Saton Optiek

Lindberg Optik is in 1969 opgericht door Poul Jørn Lindberg. Hij zette de zaak op midden in het centrum van Århus. In 1979 begon hij met het ontwerpen van zijn eigen brillenlijn. Hij liet dit door externe producenten maken. De visie van Poul Jørn Lindberg is dat een bril licht en minimalistisch moet zijn.

In 1983 ging Poul Jørn Lindberg een samenwerking aan met Hans Dissing. Hieruit werden de AIR titanium monturen geboren. Deze lijn zit nog steeds in de collectie van Lindberg.

productie boven de winkel!

In 1985 wil Poul Jørn de productie in eigen hand nemen. Hij maakt een werkplaats boven zijn winkel. Hier worden dan op drie hoog de eerste Air Titanium monturen gemaakt in eigen productie. Het wordt een groot succes. Bijvoorbeeld ook koningin Margrethe de tweede en Prins Hendrik van Denemarken dragen de Lindberg Air titanium monturen.

Lindberg Saton Optiek
Lindberg Saton Optiek

Lindberg Air titanium techniek

Lindberg heeft een speciale techniek als het gaat om de bevestiging van de veer.
Lindberg staat bekend om zijn handgemaakte brillen en een speciale techniek. Er wordt een wokkel in het montuur gemaakt. Ook wordt er in het glas een gat geboord dat precies het voorgeschreven formaat van Lindberg moet hebben. De pin uit het montuur wordt hierin bevestigd. Het montuur zit dus op deze manier vast, zonder het gebruik van schroeven en dergelijke.

Lindberg Saton Optiek
Lindberg Saton Optiek

Lindberg Air titanium RIM

De Air titanium RIM-collectie van Lindberg verscheen voor het eerst in 1993. Het heeft net als de Air, de wokkel in het montuur. De RIM-collectie heeft echter een frame om het glas heen zitten. Het is nog altijd wel minimalistisch en erg licht, zoals gewend van de Lindberg Air collectie. De RIM-collectie wordt ook zonder schroeven gemaakt. Nu houdt de wokkel van Lindberg alles op zijn plek, waar eerst de wokkel en het pinnetje in het glas dat deden.

Lindberg Saton Optiek
Lindberg Saton Optiek

Lindberg Strip

In 1997 kwam Lindberg met de Strip-lijn. Hier is voor het eerst een duidelijk frame te zien, maar dan wel heel verfijnd en uiteraard licht en minimalistisch. Een nieuwe lijn binnen de Lindberg-collectie dus, maar uiteraard met de bekende Lindberg-handtekening.

Lindberg Saton Optiek
Lindberg Saton Optiek

Lindberg Acetenium

De Acetenium lijn komt in 2001 uit. Dit is de eerste lijn waarin Lindberg acetaat gebruikt. De naam suggereert al dat het niet volledig uit acetaat bestaat. De voorkant van het montuur bestaat uit acetaat, de pootjes en neuspads zijn gemaakt van titanium. Zo blijft het montuur licht en minimalistisch, precies waarvoor Lindberg staat.

Lindberg Saton Optiek
Lindberg Saton Optiek

Lindberg Spirit

In 2003 kwam Lindberg met de Spirit-lijn. Deze lijn kenmerkt zich door de frameloze brillen, met verschillende veren. Lindberg heeft weer gewerkt met het pinnetje in het glas om alles vast te zetten. De welbekende wokkel wordt bij deze lijn niet gebruikt.

Lindberg Saton Optiek
Lindberg Saton Optiek

Lindberg horn

In 2005 komt Lindberg opnieuw met een innovatie, en wel met het gebruik van buffelhoorn in de monturen. De monturen zijn zowel te krijgen in volledig buffelhoorn als in een glasbril met de pootjes van buffelhoorn. Hoorn is een natuurlijk product en zodoende vrijwel altijd uniek in kleur en textuur.

Lindberg Saton Optiek
Lindberg Saton Optiek

Lindberg N.O.W

De N.O.W-lijn is in 2012 toegevoegd aan het assortiment van Lindberg. Het gaat hier om lichtgewicht (2.3 gram) en zeer sterk materiaal. Het draagcomfort van deze lijn is dan ook ongekend.
Ook wil Lindberg hier een statement maken. De hele lijn is minimalistisch en de kleuren zijn mooi subtiel gehouden. Hier laten ze zien dat het om details gaat. De details in de bril zorgen ervoor dat het ontwerp minimalistisch kan zijn maar toch ontzettend mooi is om te dragen.

Lindberg Saton Optiek
Lindberg Saton Optiek

Bekijk ook onze andere merken

Lunor logo Saton Optiek Cartier logo Saton Optiek