Dick Moby Saton Optiek

Dick Moby is opgericht door de Amsterdammers Tim Holland en Robbert Wefers Bettink, allebei jongens die graag surfen, zeilen en duiken. Beiden hebben daarbij een achtergrond als ontwerper. Met het merk Dick Moby willen ze twee zaken uitdragen: enerzijds het in de focus zetten van de plasticvervuiling van stranden en oceanen en anderzijds het bewust maken van het grote publiek van de waarde van plastic als grondstof. In hun visie kan het tweede issue het eerste goede diensten bewijzen: als we plastic gaan zien als de waardevolle en steeds herbruikbare grondstof die het is, zullen we er ook veel bewuster mee omgaan.
De brillen van Dick Moby zijn gemaakt van een innovatief soort eco-plastic.

Door de waarde van plastic en zijn kracht te zien, zijn Tim en Robbert zonnebrillen gaan ontwerpen. Ze maken prachtige schetsen in Amsterdam en in Italiƫ wordt alles gemaakt van eco-plastic. De glazen worden geleverd door Zeiss.

Het proces

Na veel proberen, veel biertjes, wiskey en veel reizen, hadden Tim en Robbert hun eerste prototype. De handgemaakte zonnebril van eco-plastic was een feit. De mooie glazen van Zeiss maken het helemaal af. In het filmpje hiernaast is te zien hoe de zonnebril wordt gemaakt.

Dick Moby is verkrijgbaar in de volgende winkels

Bekijk ook onze andere merken

Ray-Ban logo Saton Optiek Cazal logo Saton Optiek RetroSuperFuture logo Saton Optiek