Cartier Saton Optiek

Louis Francois Cartier is de grondlegger, in 1847, van het juweliersmerk Cartier. Louis Cartier verkocht juwelen, waaiers, manchetknopen, papiermessen en schrijfartikelen. De eerste winkel van Cartier was gevestigd in Parijs. In Parijs ging het Cartier en zijn juwelen voor de wind, zelfs heeft Cartier juwelen in opdracht van prinses Mathilde mogen maken.

In 1902 had Cartier het bedrijf uitgebreid met winkels in Londen en New York, waarbij New York direct werd benoemd tot het nieuwe hoofdkantoor van Cartier. Terwijl het merk een sterke groei doormaakte wist Cartier de hoge kwaliteitsstandaarden te waarborgen. Cartier kreeg de titel 'koning van de juwelen'. Ook werd Cartier hofleverancier van juwelen aan het Koninklijk Huis van Engeland. Na Engeland volgden al snel de Koninklijke Huizen van Spanje, Portugal, Roemeniƫ en Egypte.

Santos

In 1904 vroeg Alberto Santos-Dumont, een beroemd luchtvaartpionier, aan Louis om voor hem een horloge te maken, waarop hij de tijd kon zien tijdens het vliegen. Alberto Santos-Dumont wilde geen zakhorloge meer zoals in die tijd gebruikelijk was. Cartier ontwierp voor hem een horloge. Hij bevestigde hier een leren band aan zodat Alberto dit horloge aan de pols kon dragen tijdens zijn vluchten. Door dit ontwerp van Cartier is het polshorloge ontstaan zoals wij dat nu kennen. Na dit eerste horloge volgden er nog vele van de hand van Cartier.

Cartier Saton Optiek
Cartier Saton Optiek

Cartier en brillen

De brillen van Cartier stralen eenvoud, stijl en luxe uit. Niet voor niets dus gaat er achter de eenvoud die de bril uitstraalt een gecompliceerd productieproces schuil. Het productieproces en de hoge kwaliteitsstandaarden die het bedrijf daarbij hanteert zorgen er voor dat Cartier-brillen een erg hoog draagcomfort hebben. Daarnaast worden de brillen uiteraard gemaakt van de meest luxe en kwalitatief hoogstaande materialen.

Cartier is verkrijgbaar in de volgende winkels

Bekijk ook onze andere merken

Lunor logo Saton Optiek Lindberg