Adidas sportbrillen Saton Optiek

Adidas is opgericht in 1949 door Adolf (Adi) Dassler. Samen met zijn broer Rudolf maakte hij in 1920 al schoenen. De twee broers konden het echter samen niet goed vinden, zodat Rudolf in 1949 het merk Puma begon en Adolf het bedrijf naar zijn bijnaam (Adidas) vernoemt. De rivaliteit tussen beide broers nam in de loop der jaren alleen maar toe.

Ook Johan Cruijf is betrokken geweest bij de tweestrijd van de broers. Adidas sponsorde het Nederlands elftal, maar Cruijf had een contract met Puma. Puma verbood Cruijf in adidas te spelen en adidas deed dat ook op zijn beurt. Als hij één van de twee zou dragen, zou de ander het contract opzeggen met Cruijf of met het Nederlands elftal. Cruijf speelde uiteindelijk in een shirt met twee strepen in plaats van drie.

Gerenommeerd sportmerk

Adidas is nu uitgegroeid tot één van de bekendste en meest vooruitstrevende sportmerken. Vooral na de overname van Reebok pakte Adidas een groot deel van de sportmarkt. Ook werd adidas erg populair met de voetbalschoen met verwisselbare noppen. Hier speelde het Duitse elftal voor het eerst mee. Adidas is in de sportwereld ook bekend om zijn sportbrillen. Adidas maakt één van de beste goggles van de wereld en veel topsporters gebruiken dan ook deze goggles.
Ook bij andere sporten laat adidas van zich horen met sportbrillen, denk bijvoorbeeld aan tennis, watersporten, hardloopsporten en fietsen.

Adidas goggle Saton Optiek
Adidas goggle Saton Optiek

voordelen van Adidas op het gebied van zicht

Adidas sportbrillen hebben een grote kromming, waardoor er een breed gezichtsveld ontstaat. Ook gebruikt Adidas de zogeheten climacool-technologie. Door deze technologie wordt de lucht in een zodanige richting geleid dat het zicht niet wordt beperkt of verstoord. Ook werkt adidas met licht-stabilisering voor een optimaal zicht. Met deze techniek wordt onaangenaam licht gefilterd en geharmoniseerd.

Adidas Clip-In Saton Optiek
Adidas Clip-In Saton Optiek

De bescherming van Adidas

Adidas heeft een zweetband op de voorkant van het montuur, zodat het zweet niet in de ogen kan lopen. Deze zweetband is makkelijk te verwijderen en weer te bevestigen. Ook zorgt de neusbeschermer er voor dat hinderlijk licht niet het zicht verstoort. De monturen van adidas zijn gemaakt van polycarbonaat. Dit sterke materiaal, in combinatie met de krommingen van het montuur, beschermt ogen tegen vuil, regen, wind, insecten, pollen en andere storende factoren.

Adidas sportbrillen Saton Optiek
Adidas sportbrillen Saton Optiek

Adidas is verkrijgbaar in de volgende winkels

Bekijk ook onze andere merken

Mykita Mylon logo Saton Optiek Oakley logo Saton Optiek